Onze sponsors
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

 

Ruilclub Genk bestaat dit jaar al 42 jaar.


Hoe het allemaal begon.

 
In 1980 en na een los gesprek over het verzamelen van munten, zichtkaarten en jokers tussen MathieuWolfs en Pol Baeten, rijpte het idee om in Bret-Gelieren ook met een ruilclub te beginnen. Enige maanden later was het echter André Baeten die het initiatief nam om team te vormen met Mathieu, Guido Goyens en Jef Rumers. Deze personen zouden ook, met André als voorzitter en Jef als secretaris-penningmeester, het allereerste bestuur vormen.

Pol werd bereid gevonden om van het "schutterslokaal" op de Richter ook de thuishaven te maken van de nieuwe club. De oprichting bleek een schot in de roos. Het ledenbestand groeide gestaag onder impuls van bestuur en clubblad (dat begin januari 1981 voor het eerst verscheen).
 
Op zondag 29 november 1981, om 14u werd er zelfs een grote muntenveiling georganiseerd. Daarna zou al snel de "Internationale Ruilbeurs" in het college, op de Bret, het grootste jaarlijkse clubevenement worden.

Reeds in 1983 kwam Romain Schoefs en in 1987 kwam Pol het bestuur versterken. Nadat Mathieu in 2000, om persoonlijke redenen het bestuur verliet, werd hij door Zus Veekmans opgevolgd.

Helaas vielen er in die 40 jaar ook meerdere overlijdens van leden en bestuursleden te betreuren. Wij blijven al onze overledenen, waaronder Jef Rumers (secretaris- penningmeester) en Guido Goyens (veilingmeester) levendig herinneren.

In "internettijden", waarbij verenigingen het niet altijd gemakkelijk hebben, wensen we onze ruilclub alle wind in de zeilen voor de volgende 38 jaar!

Mathieu Wolfs.
Ex-ondervoorzitter.

Terug naar boven